Nyheter

Nyheter

NU SÖKER VI FLER VOLONTÄRER TILL JUVENTAS SYSTRAR!!!

 

Är du en person som har förmågan att stärka unga tjejer och vill bidra till att de växer upp i ett samhälle fritt från våld? Vill du bli en del utav en gemenskap av tjejer med massor utav kärlek? Är du mellan 18 och 40 år? Vill du gå en gratis grundutbilning och lära dig mer om ungas rättigheter, makt, HBTQI och samtal? Har du 6 till 9h över som du vill lägga på ideellt engagemang?
Ja, men då ska du bli en del utav oss! Tillsammans är vi starka!

Vi arbetar på olika sätt för att inkludera, stärka, peppa och arbeta för tjejers rättigheter.
Hos oss kan du bli volontär i olika projekt.

Datum för utbildningen till våren kommer! Du kan ändå bli aktiv hos oss fastän du inte gått. 

 

Storasyster
Du blir som en storasyster åt en tjej mellan 13-21. Du blir en äldre, kvinnlig förebild och fokuset ligger på stöd och pepp på olika sätt. Ni träffas 4-6 timmar ca två gånger i månaden under tio månaders tid. Ni hittar på roliga aktiviteter tillsammans som bio, fika eller bara prata. Vi står för aktiviteternas kostnader.Vi söker också efter arabisktalande storasystrar för att integrera nyanlända tjejer i Södertälje.

Chattjej
Juventas systrar har en chatt öppen för unga tjejer varje tisdag året om. Den finns på plattformen tjejjouren.se. Du förväntas chatta minst en gång per månad.

Du genomgår en obligatorisk grundutbildning av ungdomsjouren som bland annat behandlar ämnen som genus, makt, våld, hbtqi, samtalsmetodik och bemötande. Syftet med grundutbildningen är att ge en bra grund att stå på innan du möter de unga tjejerna.

Låter det här som något för dig? Skicka in en intresseanmälan så kallar vi dig till intervju!​ Det gör du genom att fylla i vår google docs:

Du får regelbunden handledning utav oss under ditt engagemang! ♥

Jag hoppas vi hörs! ♥Vi som jobbar på ungdomsjouren

Evelina

Evelina Aho Fältskog

Verksamhetsansvarig för stödverksamheten. Hon samordnar ungdomsjourens olika verksamhetsområden som handlar om att stötta och finnas för unga. Hon utbildar och handleder volontärer, har stödsamtal och har föreläsningar. Hon är utbildad socionom och erbjuder stödsamtal för unga där du kan komma gratis och helt anonymt. Om du är ungdom kan du ringa, maila eller smsa henne om du vill ha kontakt med henne. Vi har tystnadsplikt.

Mail:
Evelina.faltskog@
sodertaljejourerna.se

Telefon:
08-550 680 60 / 070-310 28 44

Stina

Stina Wiman

Operativ chef över Södertäljejourerna, som är Juventas ungdomsjour, Kvinnojouren Ann-frid och Brottsofferjouren Södertälje. Är övergripande ansvarig för Juventas ungdomsjour verksamhet och arbetar med organisationens utveckling.

Mail:
stina.widman@
sodertaljejourerna.se

Telefon:
079-068 2552

Sofie

Sofie Markne

Verksamhetsansvarig över utåtriktade, opinionsbildande och det förebyggande verksamheten. Sofie samordnar, handleder och utvecklar den utåtriktade verksamheten på Juventas ungdomsjour. Hon är ansvarig över de våldsförebyggande metoderna "kärlek börjar aldrig med bråk" och "less pain more gain". Hon arbetar mycket med föreläsningar som inspirerar unga såväl som vuxna att vara med i en förändring för en värld fri från våld. Kontakta henne för att boka föreläsningar, workshops eller om du vill beställa metoden "kärlek börjar aldrig med bråk".

Mail:
sofie.markne@
sodertaljejourerna.se

Telefon:
073-860 06 12

Katarina

Katarina Carlie

Katarina är projektledare för ungdomsjourens syskonverksamhet med uppdraget att se till att de som vill ha en mentor utav oss ska få det - oavsett kön. Till henne hör du av dig om du är ung och vill ha en mentor - ett äldre "storasyskon" som du träffar regelbundet, helt gratis. Är du vuxen och känner någon som behöver en mentor av oss är det Katarina du kan maila. All kontakt med oss är frivillig, och vi står för alla utgifter. Vi har tystnadsplikt.

Mail:
katarina.carlie@
sodertaljejourerna.se

Telefon:
070-970 25 51