Nyheter

Nyheter

NU SÖKER VI FLER VOLONTÄRER TILL JUVENTAS SYSTRAR!!!

 

Är du en person som har förmågan att stärka unga tjejer och vill bidra till att de växer upp i ett samhälle fritt från våld? Vill du bli en del utav en gemenskap av tjejer med massor utav kärlek? Är du mellan 18 och 40 år? Vill du gå en gratis grundutbilning och lära dig mer om ungas rättigheter, makt, HBTQI och samtal? Har du 6 till 9h över som du vill lägga på ideellt engagemang?
Ja, men då ska du bli en del utav oss! Tillsammans är vi starka!

Vi arbetar på olika sätt för att inkludera, stärka, peppa och arbeta för tjejers rättigheter.
Hos oss kan du bli volontär i olika projekt.

Datum för utbildningen till våren kommer! Du kan ändå bli aktiv hos oss fastän du inte gått. 

 

Storasyster
Du blir som en storasyster åt en tjej mellan 13-21. Du blir en äldre, kvinnlig förebild och fokuset ligger på stöd och pepp på olika sätt. Ni träffas 4-6 timmar ca två gånger i månaden under tio månaders tid. Ni hittar på roliga aktiviteter tillsammans som bio, fika eller bara prata. Vi står för aktiviteternas kostnader.Vi söker också efter arabisktalande storasystrar för att integrera nyanlända tjejer i Södertälje.

Chattjej
Juventas systrar har en chatt öppen för unga tjejer varje tisdag året om. Den finns på plattformen tjejjouren.se. Du förväntas chatta minst en gång per månad.

Du genomgår en obligatorisk grundutbildning av ungdomsjouren som bland annat behandlar ämnen som genus, makt, våld, hbtqi, samtalsmetodik och bemötande. Syftet med grundutbildningen är att ge en bra grund att stå på innan du möter de unga tjejerna.

Låter det här som något för dig? Skicka in en intresseanmälan så kallar vi dig till intervju!​ Det gör du genom att fylla i vår google docs:

Du får regelbunden handledning utav oss under ditt engagemang! ♥

Jag hoppas vi hörs! ♥Vi som jobbar på ungdomsjouren

Jonna

Jonna

Ansvarig för verksamheten och utbildad socionom. Hon samordnar ungdomsjourens olika områden, utbildar och handleder volontärer, har stödsamtal med unga tjejer, ger skolinformation m.m.

Majd

Majd

Projektledare för Achawat Tayebat som syftar till att integrera nyanlända tjejer i Södertälje genom att erbjuda systerskap med verksamhet på arabiska eller syrianska.

Evelina

Evelina

Projektledare för ungdomsjourens ordinarie verksamhet för systerskap med uppdraget att träffa alla lilla- och storasyster, matcha, följa upp och utvärdera systerskapen.

peter-sv

Peter

Projektledare för Juventas bröder, samordnar manliga volontärer och jobbar för att etablera en samverkan med bland annat skolor och fritidsgårdar för en långsiktig attityd- och normförändring kring maskulinitet, våld och genus.