För ungdomar

För ungdomar


STOREBROR OCH STORASYSTER

Hos oss kan du få en storebror eller en storasyster som du får träffa regelbundet och hitta på saker tillsammans med. Läs mer om vårt broderskap här och om vårt systerskap här!


CHATT

Du som identifierar dig som tjej kan chatta med Juventas systrar tisdagar klockan 18.30-21.00. Du får prata med oss om vad du vill, inga tankar, ämnen eller problem är för stora, för små, för dumma eller konstiga. I chatten får du vara anonym.

För att försäkra oss om att du som kontaktar oss har fått ett bra bemötande kvalitetssäkrar vi vårt arbete genom att skriva ut alla våra chattar och mail. Därefter läser verksamhetsansvarig igenom chatten eller mailet så att jourtjejerna kan få feedback på sina svar. Chattar och mail strimlas sedan sönder och kastas.

Juventas bröder har inte en chatt för killar, men det finns andra ungdomsjourer dit du som är en ung kille kan vända dig om du har några frågor, funderingar eller bara vill ha någon att prata med. Här hittar du ungdomsjourerna ute i landet.

Vi samarbetar även med Killfrågor.se som har en chattverksamhet enbart för killar. De har öppet tisdagar, onsdagar, torsdagar och söndagar mellan kl. 20-22. Här hittar du deras sida.


MAIL

Kontakta oss om vad du vill. Inga tankar, ämnen eller problem är för stora, för små, för dumma eller konstiga. Du får svar på mailet inom en vecka.

Du når oss på info@juventasungdomsjour.se

Du vet väl att du också kan maila till Frågelådan på tjejjouren.se? Där svarar tjejjourer från hela landet på din fråga.


TELEFON

Du kan få prata med vår verksamhetsansvariga mån-fre kl. 10-15. Du kan också lämna ett meddelande på telefonsvararen så ringer vi upp dig. Vill du slippa kostnaden för samtalet, maila eller smsa så ringer vi upp dig.

Tel: 08-550 680 60 och 070-310 28 44


STÖDSAMTAL IRL

Ibland kan det kännas skönt att träffa någon öga mot öga. Vår verksamhetsansvarige Jonna träffar dig gärna om du känner att du vill prata med någon eller om du vill ha någon som följer med dig till t.ex. ungdomsmottagningen, socialtjänsten, polis m.m.

Vi har inte drop-in men du är välkommen att boka tid per telefon eller via mail!

 


TYSTNADSLÖFTE

Vi som är anställda och volontärer skriver på ett tystnadslöfte som innebär att vi inte för vidare det ni pratat eller mailat om utanför jouren. Om vi känner en stark oro för dig och din situation, pratar vi med dig om det för att tillsammans komma fram till en lösning som ger dig rätt stöd och eventuellt skydd. Här kan du läsa mer om vad anmälningsskyldigheten inom socialtjänstlagen innebär.


Har du varit i kontakt med oss på något vis? Vi är mycket tacksamma om du svarar på några frågor om oss, så hjälper du oss att bli bättre! Enkäten tar bara några minuter. Till enkäten! 


Vi som jobbar på ungdomsjouren

Evelina

Evelina Aho Fältskog

Verksamhetsansvarig för stödverksamheten. Hon samordnar ungdomsjourens olika verksamhetsområden som handlar om att stötta och finnas för unga. Hon utbildar och handleder volontärer, har stödsamtal och har föreläsningar. Hon är utbildad socionom och erbjuder stödsamtal för unga där du kan komma gratis och helt anonymt. Om du är ungdom kan du ringa, maila eller smsa henne om du vill ha kontakt med henne. Vi har tystnadsplikt.

Mail:
Evelina.faltskog@
sodertaljejourerna.se

Telefon:
08-550 680 60 / 070-310 28 44

Stina

Stina Wiman

Operativ chef över Södertäljejourerna, som är Juventas ungdomsjour, Kvinnojouren Ann-frid och Brottsofferjouren Södertälje. Är övergripande ansvarig för Juventas ungdomsjour verksamhet och arbetar med organisationens utveckling.

Mail:
stina.widman@
sodertaljejourerna.se

Telefon:
079-068 2552

Sofie

Sofie Markne

Verksamhetsansvarig över utåtriktade, opinionsbildande och det förebyggande verksamheten. Sofie samordnar, handleder och utvecklar den utåtriktade verksamheten på Juventas ungdomsjour. Hon är ansvarig över de våldsförebyggande metoderna "kärlek börjar aldrig med bråk" och "less pain more gain". Hon arbetar mycket med föreläsningar som inspirerar unga såväl som vuxna att vara med i en förändring för en värld fri från våld. Kontakta henne för att boka föreläsningar, workshops eller om du vill beställa metoden "kärlek börjar aldrig med bråk".

Mail:
sofie.markne@
sodertaljejourerna.se

Telefon:
073-860 06 12

Katarina

Katarina Carlie

Katarina är projektledare för ungdomsjourens syskonverksamhet med uppdraget att se till att de som vill ha en mentor utav oss ska få det - oavsett kön. Till henne hör du av dig om du är ung och vill ha en mentor - ett äldre "storasyskon" som du träffar regelbundet, helt gratis. Är du vuxen och känner någon som behöver en mentor av oss är det Katarina du kan maila. All kontakt med oss är frivillig, och vi står för alla utgifter. Vi har tystnadsplikt.

Mail:
katarina.carlie@
sodertaljejourerna.se

Telefon:
070-970 25 51