Engagera dig

Engagera dig


 

Är du mellan 18 och 40 år och vill engagera dig för ungdomar i Södertälje? Är du bra på att lyssna och vill bidra till ett jämställt samhälle fritt från våld? Då kan du bli volontär hos oss! Juventas ungdomsjour bedriver både en stödverksamhet och en utåtriktad verksamhet. Våra volontäruppdrag gäller främst inom stödverksamheten men du är välkommen att engagera dig mer utöver det. Som tjej/kvinna kan du bli jourtjej eller storasyster, och som kille/man kan du bli storebror. Vi kräver inga förkunskaper och alla blivande volontärer går en grundutbildning om bland annat genus, makt, våld, samtalsmetod och bemötande. Om du inte identifierar dig som tjej/kille men vill engagera dig, hör av dig till oss och berätta mer om hur du skulle vilja och kunna bidra.

Är du intresserad av att bli volontär hos oss eller vill du veta mer? Maila eller ring oss så kallar vi dig på intervju.

Mail: info@juventasungdomsjour.se

Telefon: 08-550 680 60 / 070-310 28 44

 


Vi som jobbar på ungdomsjouren

Jonna

Jonna

Ansvarig för verksamheten och utbildad socionom. Hon samordnar ungdomsjourens olika områden, utbildar och handleder volontärer, har stödsamtal med unga tjejer, ger skolinformation m.m.

Majd

Majd

Projektledare för Achawat Tayebat som syftar till att integrera nyanlända tjejer i Södertälje genom att erbjuda systerskap med verksamhet på arabiska eller syrianska.

Evelina

Evelina

Projektledare för ungdomsjourens ordinarie verksamhet för systerskap med uppdraget att träffa alla lilla- och storasyster, matcha, följa upp och utvärdera systerskapen.

peter-sv

Peter

Projektledare för Juventas bröder, samordnar manliga volontärer och jobbar för att etablera en samverkan med bland annat skolor och fritidsgårdar för en långsiktig attityd- och normförändring kring maskulinitet, våld och genus.