Ungdomsjouren Södertälje – STARTSIDA

VÄLKOMMEN!


Juventas ungdomsjour är verksamheten för dig som är mellan 13-21 år och bor i Södertäljeområdet. Vi jobbar för att ungdomar ska känna att de har en plats i samhället och att de är viktiga. Du som ung är välkommen till oss för stöd och pepp, vi finns här och lyssnar på dig. Genom vårt arbete hoppas vi på att minska våld och psykisk ohälsa.

Ungdomsjouren har två stödben – Juventas systrar och Juventas bröder. Juventas systrar finns kvar från tiden när verksamheten endast var en tjejjour som jobbade med unga tjejer. Vi vill ha kvar idén om att vi är tjejer som stöttar tjejer, men lägga till att vi som ungdomsjour nu också består av killar som stöttar killar. Vi stöttar även ungdomar som inte identifierar sig som tjejer eller killar och mer om verksamhetsidén vi har kan du läsa här.

I menyraden ovanför kan du läsa mer om vad vi kan erbjuda dig, hur du själv kan engagera dig och vad som är på gång inom verksamheten.

Välkommen till Juventas ungdomsjour!


Vi som jobbar på ungdomsjouren

jonna-sv

Jonna

Verksamhetsansvarig och utbildad socionom. Hon samordnar ungdomsjourens olika verksamhetsområden, utbildar och handleder volontärer, har stödsamtal med unga tjejer, ger skolinformation m.m.

cecilia-sv

Cecilia

Projektledare för Systerskapet med uppdraget att träffa alla lilla- och storasystrar och matcha ihop dem, samt jobba utåtriktat med att stärka systerskap unga tjejer emellan.

 
peter-sv

Peter

Projektledare för Juventas bröder, samordnar manliga volontärer och jobbar för att etablera en samverkan med bland annat skolor och fritidsgårdar för en långsiktig attityd- och normförändring kring maskulinitet, våld och genus.